Du är här: Startsidan » Makeup » Läppar

Makeuptips för dina läppar

Läppstift

Mjuka, lena och kysstilldragande läppar är lättare att få än du tror, och när dina läppar väl är i bra form kommer du vilja fixa till dessa med lite färg. Munnen påstås avslöja vem du är. När det gäller läppfärger tycks modet pendla mellan nästintill svart och praktiskt taget hudfärgat, beroende på vilken del av ansiktet (ögon eller läppar) som ska framhävas.

Läppstift
Gör det lilla extra för makeupen och kan verkligen få ansiktet att livas upp. Många kvinnor som aldrig använder annat smink använder läppstift. Läppstift finns i flera former bland annat fast, flytande, glossigt, skimrande etc. Fasta läppstift innehåller i regel mer puder och fäster således bättre än flytande. De ger vanligtvis också en högre färgintensitet än det flytande. Ett skimrande läppstift förhöjer färgen och gör att läppstiftet skiftar lite. Läppglans ger glans till läpparna och medför att tunnare läppar, verkar fylligare.

För bästa applicering: förbered läpparna med Lipscuff (peeling för läppar), fyll i läppkonturen med läppenna, (se nedan) applicera därefter läppstiftet med läppensel eftersom det ger en mycket högre precision och är lättare att använda. Börja på mitten och arbeta utåt, följ läppkonturen. Avsluta med att pressa en servett mot läpparna. Applicera ytterligare ett lager om det behövs. Läppensel medför också att ditt läppstift blir drygt och räcker längre.

Tips!
Ljusa färger gör läpparna fylligare, medan mörka färger gör dem mindre framträdande.

Läppenna
För att markera läppkonturen, förhindra att läppstiftet flyter ut i de fina linjerna runt munnen, samt sitter kvar längre, är det bra att använda läppenna. För enklaste applicering börja med amorbågen och arbeta dig utåt med små fina drag. Börja därefter i mungipan och arbeta dig inåt och låt de båda linjerna mötas.

Tips!
För att hitta den läppenna som passar bäst, applicera läppstiftet du valt på baksidan av din hand. Applicera den läppenna du tror passar bäst vid sidan av läppstiftet. Du kan då se den kombinationen som passar bäst.

Fylligare läppar
Applicera en mjukgörare samt färg som vanligt och applicera sedan lite läppglans i mitten av din över- samt underläpp för att ge läpparna lite extra glans och fyllighet.

Blödande läppfärg
Applicera läppstift som vanligt. Doppa hörnan på en torr kilformad svamp i ett löst puder och dutta på de övre och lägre hörnorna av din mun och på kanten till läpparna. Borsta bort överflödigt puder med en oanvänd del av din svamp.

Snabba upp din läppbehandling
Investera i produkter som kan användas på mer än en del av ansikte, såsom läppar och kinder. Använd fullständigt tonade eller skinande läppbalsam istället för att lägga tid på att applicera läppliner och läppstift.