Hårbehandlingar

Hårbehandlingar

Banan och mandel hårbalsam
Mosa en mogen banan och blandat med ett par droppar mandelolja. Massera sedan in blandningen i slitet hår och låt vara i 15 minuter. Skölj sedan av med sodavatten och shamponera och använd vanligt balsam som vanligt.

Yogurt och hunungsförmjukande behandling
Mjukar upp återfuktar torrt och slitet hår. På rent eller fuktigt hår: Blanda en halv kopp naturell yoghurt med 1 tesked honung och 1 äggula. Massera sedan in i håret och täck över med en plastpåse eller liknande och låt vara i 20 minuter. Skölj sedan av med vatten och shamponera noga.

Ägg och olivoljevisp
Vispa två hela ägg tillsammans med fyra teskedar olivolja tills den har tjocknat lite. Dra sedan blandningen genom håret och se till att ändarna är täckta. Täck sedan håret med en plastpåse eller duschmössa och rör sedan med fingrarna i håret utanpå plastpåsen för att se till att det penetreras bra i håret. Låt sedan vara i tio minuter. Skölj sedan av noga med vatten.

Advokado och olivljebehandling för skinande hår
Blanda en mogen advokado med 1 tesked olivolja och 1 tesked bakpulver. Arbeta sedan blandningen genom håret och se till att ändarna är täckta. Låt sedan vara i 15 minuter. Skölj sedan av noga.

Honungsmelon
Blanda 1 tesked honung med fyra koppar varmt vatten. Blonda kan blanda i en skvätt citron också. Efter att du shamponerat håret arbetar du in blandningen i håret. Skölj inte av utan låt håret torka som vanligt.

Fettreducerande blandning
Blanda en halv tesked aloe vera gel med 1 tesked citronjuice. Blanda sedan med en åttondels kopp av ditt vanliga shampo och massera sedan in i håret. Skölj sedan av noga.

Mjällförhindrare
Blanda två teskedar med färsk eller torkad rosemarin och salvia i 1 deciliter vatten och låt vara i 24 timmar. Använd sedan dagligen som hårskölj.

Hälsosam hårspray
Koka en oskalad, hackad citron (eller en hackad apelsin om ditt hår är torrt) i två koppar varmt vatten tills hälften av blandningen återstår. Häll sedan blandningen i en sprayflaska. Om blandningen är för kletig blanda då i lite vatten till den blir lösare. Häll sedan en cirka 0,25 deciliter alkohol till blandningen och sprayen kommer att vara i upp till två veckor.

Lukt eliminerare
Om lukten är väldigt stark (läs odör), häll då ospädd tomajuice på håret och låt absorbera i 10 till 15 minuter. Mindre lukt kan lösas med spädd tomatjuicelösning: 1 del tomatjuice och 10 delar vatten.