Du är här: Startsidan » Makeup » Foundation

Foundation

Foundation är det första och mest viktiga steget till att få ett vackert ansikte. Det skyddar ditt ansikte mot omgivande pollutanter. Beroende på vad för foundation du väljer kommer det att återfukta, behandla blemor, absorbera överflödigt hudfett och till och med skydda dig mot skadliga UV-strålar. Att välja rätt foundation och sedan applicera den på bästa sätt är vitalt för att behålla ett ungt och glödande utseende.

Att välja rätt Foundation
När du väljer foundation, kom ihåg ett par saker: din hudtyp, hudproblem och hur mycket det ska täcka. Om du har en fet hud, välj foundation som hjälper till att reducera glans i huden; om du har torr hud, välj en foundation med mjukgörande och återfuktande ämnen som gör att ditt ansikte ser fräscht ut hela dagen. Om du har hudproblem såsom acne, bör du välja en foundation som innehåller ämnen som är skonsamma och kan hjälpa till att motverka detta samtidigt som det ger en bra täckande yta. Om din hud är ärrad, mörkfläckad eller oregelbundet fläckad kan du använda en foundation som är tjockare och ger en maximal täckning.

När du väl bestämt dig för vilken foundation du behöver är det dags att testa den. När du testar foundation, låt det "smälta in" i åtminstone en minut; värmen från din kropp kommer nämligen att ändra lite på färgen på din foundation. Prova din foundation på insidan av din underarm eller på nederdelen av din käke eller nära dina öron för att vara säker på att färgen matchar. Foundation ska matcha ditt ansikte och hals, så du kan behöva kompromissa och använda en färg någonstans mittemellan.

Att applicera Foundation
När du nu har sett till att hitta en foundation som matchar ditt ansikte och hals och möter alla dina huds behov är det dags att göra en perfekt applicering. Se alltid till att applicera foundation på ett rengjort och uppmjukat ansikte. Återfuktande medel förhindrar ränder och förhindrar att din hud blir rynkig när din hud är torr. Du kan använda dina fingrar eller en ren svamp för att applicera foundation. Om du behöver täcka hela ditt ansikte, sätt då upp håret i en boll och se till att du även applicerar foundation på halsen, käklinjerna och hårlinjen mellan ansikte och öron. De flesta behöver bara täcka ett par få områden; om detta är fallet, applicera då foundation på specifika områden och smeta ut väl. När du smetat ut din foundation, borsta hela ansiktet lätt med puder och ta bort överflödigt med en stor makeupborste. Detta hjälper nämligen till att förbereda för applicering av rouge, ögonskugga och annan makeup.