Naglar

Händerna

Naglar & Fotvård

Torra nagelband: nariga fingertoppar: skärvade och sköra naglar: alla dessa är tecken på att dina händer är i behov av lite handvård såsom manikyr. Den vanligaste hand- och nagelförstöraren är starka rengöringsmedel och vatten. Båda irriterar nagelfibrerna och torkar ut din hud. Se till att du alltid använder handskar när du diskar och använd mycket handlotion under dagen. Om du märker att du tvättar dina händer väldigt regelbundet bör du överväga att köpa en antibakteriell handlotion som kan hjälpa till att minska behovet av att hela tiden tvätta händerna i vatten.

För en manikyr du inte kan motstå, följ de enkla stegen nedan.
- Blöt ner dina händer i vamt vatten med citronjuice eller olivolja. Applicera sedan våran "Naturliga hudförmjukare" (se nedan) för att ta bort smuts och mjuka upp dina nagelband. Massera dina fingertoppar. Torka sedan dina händer och rengör sedan med en mjuk borste.

- Applicera en hinna med ett grundskydd på dina naglar genom att hålla borsten paralellt mot toppen av din nagel och svep under och över kanten på nagel för att hindra att polermedlet droppar.

- Applicera sedan nagelpolish. Om du har bråttom kan du använda en lätt form som är lättare att handksas med. Använd tunna lager av färg; många tunna lager är bättre än få tjocka eftersom de gör naglarna mindre sköra. Lägg sedan på ett toppande lager.

- Om du har problem med att få en perfekt fransk manikyr kan du färga nageltopparna med en vit nagelpenna. Detta är mycket enklare än polering men håller lika länge. Glöm inte att lägga på ett översta skyddande lager.

Avsluta med att fixa fläckar på dina nageltoppar genom att doppa en bommulstuss i en polermedelsbortagare och dutta på problemområdet.

- Återfukta sedan dina händer med lotion när nagelpolishen har torkat helt.

- För att öka livslängden på din manikyr kan du applicera ett tunt lager med polish varannan dag.

TIPS! Här kan du läsa mer om Nagelförlängningar

Fötterna

Naglar & Fotvård

Varför spendera sommaren genom att ligga och gömma dina fötter i täckta stor eller svettiga sneakers? Pedikyr är precis lika enkelt som manikyr och resultet kommer få dig att vilja använda enkla sandaler från vår till höst!

Följ dessa enkla steg för att få vackra och välmående fötter.
- Ta bort förhårdnader och valkar med en fotfil eller liknande och applicera sedan en mjukgörande kräm. Behandla spruckna hälar genom att applicera en mosad mogen banan på den berörda delen. Låt vara i tio minuter innan du tvättar av och rengör ytan.

- Applicera våran "Naturliga hudförmjukare" (se nedan) på nagelbanden och tryck dem försiktigt bakåt med dina fingertoppar. Blöt sedan ner dina fötter i varmt vatten i tio minuter.

- Massera dina fötter med en mjukgörande lotion. När all lotion sedan har trängt in i huden helt rengör då dina tånaglar med en sammandragande lotion med hjälp av en mjuk bommulstuss.

- Applicera ett bottenlager med nagelpolish. Om du har ont om tid kan du använda dig av en lätt färgad polish för att förhindra misstag. Tips: separera tårna med bommulstussar före du applicerar bottenlagret för att minska risken för att polishen inte smetar av sig.

Naturlig hudförmjukare
Blanda 1 äggula, 2 teskedar annanasjuice, 1 tesked mandelolja och 1 tesked aloe vera till en bra konsistens. Applicera på nagelbanden på rena händer eller fötter, låt sedan vara i fem minuter och tvätta sedan bort med varmt vatten. Dra sedan tillbaks nagelbanden och applicera en mjukgörare.